Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. День ЦЗ

e-mail Друк

На виконання наказу Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської районної в місті Києві державної адміністрації від 01.04.2024р. №42 «Про проведення в закладах освіти Печерського району м. Києва «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», згідно з листом Управління освіти від 12.04.2024 №02-07/660 та до Дня охорони праці в гімназії Nº32 «Успіх» з 22 по 28 квітня 2024 року було проведено низку цікавих заходів, тренінгів для учнів та вчителів.
Так протягом тижня в навчальному закладі, відповідно до затвердженого плану «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», для учнів 1-5 класів було організовано профілактичний захід про пожежну та мінну безпеку «Вогонь-друг, вогонь-ворог», «Ми-супергерої» за участю представників відділу запобігання НС та заходів цивільного захисту Печерського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві. Також для найменших учасників освітнього процесу були проведені тематичні змагання на уроках фізичної культури, естафети, що розвивають спритність, швидкість, взаємопідтримку та взаємодію.
Переважна більшість учнів середньої ланки долучилася до створення малюнків. У закладі освіти був проведений конкурс дитячих робіт до Дня охорони праці та організована виставка в рамках Тижня БЖ і ЦЗ.
Для учнів 9-11 класів та працівників навчального закладу проведено практичне заняття з надання першої долікарської допомоги, за участі працівниці муніципальної безпеки КМДА. Крім того, до Дня ЦЗ серед учнів 10-х класів була проведена гра "Калейдоскоп безпеки", яка складалася з декількох етапів: «Надзвичайні ситуації», "Знайди помилку", «Ерудит», "Склади алгоритм", “Ситуація”. Під час гри здобувачі освіти показали набуті навички, пов'язані з цивільним захистом, повторили, як діяти індивідуально та колективно в будь-яких екстремальних ситуаціях.
Старшокласники брали участь у комбінованій естафеті, де продемонстрували свої знання та уміння з предмету «Захист України». Учні практикувалися у використанні вогнегасників, користуванні засобів індивідуального захисту, евакуації постраждалих та наданні домедичної допомоги.
У повсякденному житті екстрені ситуації виникають несподівано, а тим більше в умовах воєнного стану, тому варто бути готовим до всього, навіть якщо ви цивільна особа. Навчання з питань безпеки сприяє не лише збереженню життя, а й формуванню усвідомлення особистої та громадської безпеки.
Створюймо безпечне майбутнє для наших дітей разом!


Ви знаходитесь тут: Новини гімназії Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. День ЦЗ