Звіт щодо проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2023 року

e-mail Друк

Звіт щодо проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2023 року.

16 днів акції охоплює важливі дати:

 

25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня - Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня - Міжнародний день волонтера

6 грудня - Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

 

У листопаді-грудні 2023 року в гімназії №32 «Успіх» була проведена акція «16 днів проти насильства».

Згідно з планом роботи класні керівники, практичний психолог, соціальний педагог, адміністрація гімназії, учні та батьки долучились до актуальної теми сьогодення.

На уроках фізичної культури діти брали участь у Акції #Не вдарАпідтягнись.

 

 

Практичний психолог і соціальний педагог систематично оновлюють і висвітлюють у Telegram-каналі «Психологічний простір», на сайті гімназії, учнівських і педагогічних групах корисні й актуальні теми, практики, поради про життя без насильства.

 

Практичний психолог провела для гімназистів тематичні ігри, які спрямовані на ідентифікацію проявів різних форм насильства «Коло безпеки».

                

Класні керівники проводять виховні години «Я маю право жити без насильства», «Зупини насильство», «Не будь байдужим», «Здоров’я – найбільша цінність у житті» та ін.

 

Для учнів 7-9 класів провели анкетування «Вивчення проявів насильства в дитячому колективі». Хоча таких випадків у гімназії не зафіксовано, проте важливо цю тему висвітлювати і обговорювати.

Гімназисти брали участь у благодійних акціях, долучалися до добрих справ, зокрема збирали смаколики і речі першої необхідності для захисників, виготовляли обереги й окопні свічки... Усі учасники освітнього процесу із задоволення долучаються до волонтерської діяльності та діляться теплом своїх сердець.

 

Звичайно, згадували про права дітей.

Інформаційно-просвітницька лекція «Запобігання та протидія домашньому насильству: рух України до стандартів ЄС та Ради Європи», круглий стіл «Роль психологічної служби у системі освіти у профілактиці та подоланні насильства та булінгу в закладах освіти» створюють можливість поділитися досвідом, думками, шляхами вирішення непростих життєвих ситуацій.

Профілактична робота щодо протидії насильства у житті людей не обмежується 16 днями. Це систематичний процес.

 

 


Ви знаходитесь тут: Поради психолога Звіт щодо проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2023 року