День вишиванки

e-mail Друк

 

Встає над світом щире сонце вранці.
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці,
Я - українець! І горджуся цим!


Саме такими почуттями - гордості, любові, піднесення - сповнилися серця і душі гімназистів та педагогів у цей чудовий травневий день, коли вся Україна відзначає День вишиванки.
У альма-матер вирує свято - яскраве, красиве, величне. Вшановуємо вишиванку, бо для нас, українців, вишиванка - це не просто вбрання, це одвічний оберіг, це виплекана мудрими предками традиція, яка єднала і єднає покоління, вплітаючи в генетичний код нації красу, силу, глибинну духовність, могутній потяг до волі. Нестримне бажання долучитися до національного свята окрилювало кожного учасника неперевершеного дійства.
Одна урочиста подія змінювалася іншою. Зранку Світлана Володимирівна Чумак привітала гімназійну родину зі святом, вручила дипломи переможцям Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад і конкурсів 2022 - 2023 н. р. А з яким ентузіазмом гімназисти та педагоги брали участь у різноманітних флешмобах! Велично, повноголосо, піднесено , на весь мікрорайон звучав Гімн України та патріотичні українські пісні в злагодженому виконанні гімназистів та педагогів. А потім було спільне фото на згадку про неповторне Свято вишиванки 2023 воєнного року. Непереможне свято нездоланного народу.
Протягом дня шкільне подвірʼя яскравіло барвистими вишиванками. І так неодмінно буде щороку, буде завжди, скільки існуватиме світ.
Вишиваймо Долю Українську всіма барвами рідної землі на щастя, на добро, на мир і любов!


Ви знаходитесь тут: Новини гімназії День вишиванки