Велика трагедія маленького народу

e-mail Друк

На жаль, наша історія має багато трагічних і сумних сторінок. Однією з них є депортація корінного татарського народу з Кримського півострова. Це відбувалося з 18 по 20 травня 1944 року. Менше ніж за 3 доби радянська влада позбавила Батьківщини майже 248 тис. кримських татар.
18.05. киримли вважають днем національного трауру.
Сьогодні ми, учасники освітнього процесу гімназії 32'' Успіх", разом із братнім кримськотатарським народом відзначаємо цю сумнозвісну дату. У гімназії пройшли виховні години до Дня памʼяті жертв геноциду кримсько-татарського народу «Велика трагедія маленького народу».
Класні керівники запропонували дітям переглянути цікаві тематичні презентації. Учні 7-А та 7-В класів розповіли гімназистам середньої школи про жахливі події тих днів, про дітей, які стали жертвами тоталітарного сталінського режиму і були насильно виселені з Криму. Учні переглянули художній фільм відомого кримськотатарського режисера та актора Ахтема Сейтаблаєва «Хайтарма», у якому розповідається про цей злочин.
Гімназисти були надзвичайно розчулені від почутого та побаченого. Вони з сумом зазначили, що потрібно робити все можливе для того, щоб подібна трагедія ніколи не повторилася.


Ви знаходитесь тут: Новини гімназії Велика трагедія маленького народу