ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

e-mail Друк

У найскладніший для України час, метою держави є збереження головної цінності – здоров’я і життя кожної людини і нації в цілому. А майбутнє кожної нації залежить від молодого покоління, тому безпека дітей, їх захист, безумовно, є пріоритетним завданням системи цивільного захисту країни.
З метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок дій в умовах надзвичайних ситуацій у школах України щорічно проводиться День цивільного захисту.
У гімназії №32 «Успіх» і цього року провели низку заходів відповідно до запланованого графіку. Під час заходів згадували про надзвичайні ситуації природного, техногенного, соціального характеру, однак червоною ниткою простягнулася тема війни, а саме правил поведінки з метою збереження власного життя та здоров’я.
Класні керівники провели змістовні бесіди з гімназистами. Найбільшу увагу приділили найактуальнішім темам, таким як: «Дії під час артобстрілу», «Безпечне укриття», «Хімічна зброя: як уберегтися?» тощо.
На уроках основ здоров’я учні 5-9 класів, під час вікторини «Калейдоскоп безпеки», граючи повторили головні правила евакуації, поводження з підозрілими й вибухонебезпечними предметами, згадали, що необхідно покласти у «Рюкзачок-рятівничок».
Учні 10 класів зійшлися у брейн-рингу, де перевіряли свої знання та навички у наданні домедичної допомоги постраждалим під час НС. До речі, перемогу, з перевагою лише в один бал, отримали учні 10-Б класу.
На уроках трудового навчання здобувачі освіти вчилися власноруч виготовляти ватно-марлеві пов’язки.
Під час уроку інформатики діти ознайомилися з сучасними додатками для смартфонів, які допоможуть у разі небезпеки, підкажуть як діяти.
Чимало учнів, від найменших до найстарших, долучилося до фестивалю малюнків «Бережи себе і Україну».
Неймовірно цікавою і корисною була онлайн-конференція, яку для працівників гімназії провела практичний психолог. На зустрічі обговорили питання врегулювання власного емоційного стану під час спілкування з учнями в умовах воєнного стану.
Кожного року гімназисти регулярно вивчають правила безпечної поведінки, разом з учителями тренуються у практичному застосуванні отриманих знань, однак жоден дорослий і жодна дитина не сподівалися, що доведеться зустрітися з надзвичайною ситуацією, з великою бідою, яка прийшла до нас у XXI столітті.
Віримо, що нам українцям під силу всі випробування.
Віримо в перемогу.
Все буде Україна!

 

 

 


Ви знаходитесь тут: Новини гімназії ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ